دوشنبه 03 آذر 1399   |   اخبار مرکز ، مستند ، جشنواره سینما حقیقت    |    احسان عمادی ، چهاردهمین جشنواره

عمادی: وقفه در برگزاری «سینماحقیقت» مستندسازان را مایوس می‌کرد

عمادی: وقفه در برگزاری «سینماحقیقت» مستندسازان را مایوس می‌کرد

احسان عمادی کارگردان مستند «رزم‌آرا؛ یک دوسیه مسکوت» جشنواره سینماحقیقت را مهم‌ترین رویداد سینمای مستند ایران خواند و ضمن ابراز خوشحالی از برپایی آنلاین آن گفت: تعطیلی این رویداد حتی برای یک دوره، مستندسازانی که مهم‌ترین انگیزه‌شان دیده شدن در جشنواره است را سرخورده و مایوس می‌کرد.

این مستندساز در گفتگو با فارس اظهار کرد: نگاهی که مستندسازان به جشنواره «سینماحقیقت» دارند، باعث شده جایگاه آن بیشتر از اهمیتی باشد که جشنواره فیلم فجر برای فیلم‌سازان و بازیگران دارد. اگر فیلمی در جشنواره فجر اکران نشود، فرصت نمایش در سینما و شبکه نمایش خانگی را دارد، مخاطبش چند میلیونی است و رسانه‌ها و آدم‌ها درباره‌اش حرف می‌زنند؛ اما سینمای مستند از نظر مخاطب، محدود است و از این نظر برگزاری جشنواره «سینماحقیقت» برای مستندسازان اهمیت بیشتری دارد. چون مواجه‌ای که فیلمساز با مخاطب در این جشنواره دارد با این کیفیت، تمرکز و حجم، در جای دیگری اتفاق نمی‌افتد. بنابراین برگزار نشدن جشنواره «سینماحقیقت» حتی برای یک دوره هم می‌توانست مستندسازان را دچار یاس و سرخوردگی کند.

کارگردان رئالیتی‌شو «خانه ما» ادامه داد: دیدن سالنی پر از تماشاگر و آدم‌هایی که برای دیدن مستند در صف ایستاده‌اند باعث دلگرمی است و امسال به واسطه اکران آنلاین، مستندسازان از آن محرومند اما همین که جشنواره بصورت آنلاین برگزار می‌شود و وقفه‌ای در آن نمی‌افتد دلگرم‌کننده است. ضمن اینکه جشنواره در سال‌های اخیر از نظر استقبال مخاطب و اقبال رسانه‌‌ها روندی رو به رشد داشته و دیده شدن فیلم در آن، مهم‌ترین مشوق برای ادامه کار مستندساز است.

عمادی با اشاره به این که تعدادی از مستندسازان سعی کردند امسال در مورد کرونا مستند بسازند، گفت: طبیعتاً حجمی از آثار جشنواره «سینماحقیقت» با موضوع روز کرونا و اتفاقاتی که در پی داشته، ساخته شده و وقت دیده شدن آنها الان است و شاید سال آینده دیگر این ماجرا، موضوعیتی نداشته باشد. مرحوم اکبر عالمی هم درگیر ساخت مستندی درباره کرونا بود که متاسفانه به دلیل ابتلا به این ویروس، فوت کرد. مهم بود که فیلم‌ها امسال دیده و درباره‌شان صحبت شود؛ برای همین برگزاری جشنواره «سینماحقیقت» حتی به شکل آنلاین، اتفاقی مهم و ضروری بود.

*مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، در آذرمـاه 1399 و با توجه به شیوع جهانی بیماری کووید 19 بصورت مجازی و نمایش برخط (آنلاین) برگزار خواهد کرد.