طی مراسمی در تالار فخرالدین اسعد گرگانی؛

«فرزندان خونیار» بهترین مستند جشنواره فیلم کوتاه رضوی شد

«فرزندان خونیار» بهترین مستند جشنواره فیلم کوتاه رضوی شد

فیلم مستند «فرزندان خونیار» از تولیدات مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی به کارگردانی «آرمان قلی‌پور دشتکی»، برنده تندیس بهترین فیلم مستند چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی شد. دو فیلم پویانمایی «نهنگ سفید» و «این سو، آن سو» نیز لوح تقدیر این رویداد موضوعی را دریافت کردند

آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی با حضور جمعی از مسئولان و مهمانان و هنرمندان ملی و استانی، عصر پنجشنبه (7 اسفند 99) در تالار فخرالدین اسعد گرگانی استان گلستان برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، عادله کشمیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان گلستان روی صحنه آمد و ضمن عرض تبریک میلاد امام علی(ع)، پیام سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد.

در این پیام آمده بود: «جشنواره فیلم کوتاه رضوی جلوه‌ای از ارادت به آن امام رئوف؛ امام رضا(ع) است و فضایی برای گفتمان آفرینی هنرمندان فراهم آورده تا با زبان گویای هنر سینما به جریان‌سازی فرهنگی با تکیه بر آموزه‌های جوشیده و روییده از خسرو اقلیم طوس بپردازند. با قدردانی از هنرمندان و برگزارکنندگان امیدوارم از سیره آن امام الگو بگیریم که همواره مبتنی بر اخلاق انسانی، مدارا، مخاطب‌شناسی و وحدت‌آفرینی بود و در یک گفتمان و هم‌افزایی توسعه بخش و منادی وحدت برای ایران اسلامی هستند.»

وی گفت: ما بر این باوریم که فرهنگ زیربنای توسعه جامعه اسلامی است و هنر زبان این فرهنگ است، هنر در دنیای امروز بهترین رسانه فرهنگی است و فیلم در بین هنرها از همه سرآمدتر است؛ چرا که خیلی از هنرهای دیگر را به خدمت خود گرفته و ترکیبی زیبا را به وجود آورده که زیربنای آن ادبیات، رنگ، نقش و موسیقی است. فیلم یک هنر نیست خلاصه هنرها و بستر انعکاس پیام‌هاست فرهنگ ما درون مایه ژرفی دارد که می‌تواند در آینه هنر به ویژه هنر فیلم منعکس شود. یکی از ارزنده‌ترین بخش‌های فرهنگ ما فرهنگ رضوی است. این فرهنگ می‌تواند دستمایه خلق آثار متنوعی باشد. از دکتر انتظامی، دکتر رحمتی، بنیاد امام رضا(ع)، انجمن سینمای جوانان ایران، مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، شورای سیاستگذاری، هیات مشاوران، داوران، سعید نجاتی تشکر می‌کنم.

سپس حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی بصورت تلفنی روی خط آمد و عنوان کرد: از اینکه توفیق نشد حضور داشته باشم، عذرخواهی می‌کنم، به همه فیلمسازان جوانی که آثار خود را ارسال کرده و برگزیده شدند، تبریک می‌گویم. از مسئولان استانی که با جدیت جشنواره را به استان چهارفصل گلستان منتقل کردند، تشکر می‌کنم.

وی گفت: با شیوع ویروس کرونا یک دیدگاه این بود و البته هنوز هم هست که فعالیت‌ها را متوقف کنیم، دیدگاه دیگر این است که فعالیت‌ها را با زیست کرونایی دنبال کنیم که با پیگیری همکاران ما در استان گلستان روش دوم در پیش گرفته و با استفاده از ظرفیت‌های مجازی و… جشنواره برگزار شد. به همین دلیل از بزرگانی که در هیات داوری بودند و باقی برگزارکنندگان تشکر می‌کنم. ممنونم که به این مدیوم توجه دارند، چون این مدیوم برای رشد و بالندگی سینماگران مهم است. حجم آثار رسیده و کیفیت آثار نشان می‌دهد این جشنواره یک اتفاق است. در این جشنواره ما به دنبال ترویج سیره رضوی، جایگاه امام رضا در ترویج عطوفت، انسان بودن هستیم. ایشان به شبهات پاسخگویی می‌کردند، بنابراین هر چقدر به این سیره در مدیوم فیلم کوتاه و سایر مدیوم‌ها توجه کنیم، آموزه‌های دینی را ترویج کرده‌ایم. این مدیوم برای ما مهم است چون آثار درخشان سینمای بلند در سال‌های اخیر حاصل فعالان عرصه کوتاه بوده است. سینما مجموعه‌ای از پرسش‌هاست و فیلمی خوب است که با پایان یافتنش تازه در ذهن مخاطب آغاز شود. ضمن این که ریتم جهان در حال تغییر است، به همین جهت اثر بخشی فیلم کوتاه برجسته‌تر است. برای همه فیلمسازان این عرصه آرزوی توفیق دارم.

هادی حق‌شناس استاندار گلستان هم در این مراسم با اشاره به این که هنر دریچه‌ای برای رصد جلوه‌های مختلف طبیعی و انسانی است، اظهار کرد: حمایت از فیلم‌های کوتاه می تواند منجر به تولید فیلم‌های بلند فاخر و تاثیرگذار شود.

وی افزود: بدون شک برگزاری این جشنواره در گلستان که پایگاه واقعی تمام اقوام ایران زمین است و مردمان آن ارادت ویژه‌ای به امام رضا (ع) دارند، می‌تواند زمینه‌ی بروز و ظهور آثاری فاخر را فراهم آورد.

حق‌شناس با اشاره به این که به دنبال استقرار دائمی دبیرخانه جشنواره فیلم کوتاه رضوی در گلستان هستیم، گفت: گلستان ظرفیت‌های منحصر به فردی از جمله دیوار دفاعی گرگان، آثار طبیعی شاخص، تولیدات زراعی و دامی و غیره دارد که فیلمسازان می‌توانند آنها را در تولیداتشان مد نظر قرار دهند.

در این مراسم از تمبر یادبود «مهدی فخیم‌زاده» و «محمدعلی نجفی» به عنوان دو چهره پیشکسوت سینمای ایران رونمایی شد.

معرفی برگزیدگان چهاردهمین جشنواره فیلم کوتاه رضوی

در ادامه‌ی این مراسم، برگزیدگان چهاردهمین فیلم کوتاه جشنواره رضوی در بخش‌های مختلف معرفی و مورد تجلیل واقع شدند.

در بخش فیلم‌های موبایلی لوح تقدیر جشنواره به «تاسوعا خانه مادربزرگ» ساخته مهشاد ولی، «روزمرگی» ساخته یاسمن بخشی، «زائر کوچک» ساخته بهزاد برادران، «یک روز خوش» ساخته علی عرشیا ابوذر، «همدلی» ساخته سودا بسطامی و «توسل» ساخته امیررضا سلیمانی اهدا شد.

در بخش فیلم‌های نوجوان تندیس جشنواره به «طغیان» ساخته ماژان کیمیایی اسدی و علیرضا احد نوری رسید و لوح تقدیر جشنواره به «قاب» ساخته محمدطاها منصور سمایی، لوح تقدیر سوم به «گاری» ساخته سینا قاسمی و «تولدت مبارک» ساخته غزل فرهادی و لوح تقدیر دوم به «درخت دیگری هم هست» ساخته ملک‌خاتون معصومی تعلق گرفت.

تندیس جشنواره در بخش فیلمنامه به «ماده سگ» نوشته علیرضا رواده رسید و لوح تقدیر به «آواز قو» نوشته محمدعلی هاشم‌پور، لوح تقدیر سوم به «دزدان غیردریایی» نوشته امیرحسین ریاحی و لوح تقدیر دوم به «دست چپ من» نوشته نسرین محمدپور تعلق گرفت.

در بخش فیلمنامه و پژوهش، لوح تقدیر فیلمنامه به مریم اسمی‌خانی و وحید حسن‌زاده برای «وضعیت اورژانسی» و لوح تقدیر پژوهش به الهام معروفی برای «۳۳۰ سی‌سی خاطره» تعلق گرفت.

در بخش فیلم‌های پویانمایی‌ لوح تقدیر به لیدا فضلی برای «این سو، آن سو»، لوح تقدیر سوم به هژیر اسعدی برای «خولانه‌وه»، لوح تقدیر دوم به امیر مهران برای «نهنگ سفید» رسید و تندیس این بخش به ملیحه غلامزاده برای «کلاف» اهدا شد.

لوح تقدیر در بخش صدا به رامین ابوالصدق برای «خولانه‌وه» و محمدحسین ابراهیمی برای «مینی‌بوس» اهدا شد و لوح تقدیر بهترین صدا به مهرداد ابوالقاسمی و عرفان ابراهیمی برای «گوشه پوسیده مرگ» رسید.

در بخش بازیگری چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی، لوح تقدیر جشنواره به نازنین رمضانی برای «وضعیت اورژانسی» و یاسمن نصیری برای فیلم «عزیز» اهدا شد و لوح تقدیر بهترین بازیگر در این بخش به سهیل قنادان برای «برادر» تعلق گرفت.

لوح تقدیر در بخش تدوین و فیلمبرداری نیز به ترتیب به حمید فنایی برای «مرگ تدریجی» و امیر پورحکمت برای «گیزلین» رسید.

در بخش مستند لوح تقدیر جشنواره به «از بخشش تا رویش» ساخته مهدی شعبانی و پری عضدالملکی شخصیت «از بخشش تا رویش»، لوح تقدیر سوم به «شهر زیبای من» ساخته الهام آقالری و لوح تقدیر دوم به «کاک ئیرج» ساخته جمشید فرجوند فردا تعلق گرفت. تندیس این بخش هم به «فرزندان خونیار» ساخته آرمان قلی‌پور دشتکی رسید.

«فرزندان خونيار» روايت دو برادر و دو خواهر بالای ٧٠ سال است كه تاكنون ازدواج نكرده‌اند و مردم روستا آن‌ها را طلسم شده و نفرين شده می‌پندارند...

در بخش داستانی جشنواره، لوح تقدیر به «مینی‌بوس» ساخته ابوذر حیدری، لوح تقدیر سوم به «برادر» ساخته نوشین معراجی و لوح تقدیر دوم به «شوفر» ساخته رضا نجاتی رسید. تندیس این بخش نیز به مریم اسمی‌خانی برای «وضعیت اورژانسی» تعلق گرفت.

جایزه ویژه دبیر جشنواره به «گناه» ساخته ابوالفضل عزیزی، «ماجان» ساخته فردین انصاری و «لالایی کنار ابرها» ساخته جمیل عامل صادقی اهدا شد.

جایزه ویژه رئیس جشنواره هم به «در میان دیوارها» ساخته محمدحسین صفری رسید.

در پایان جایزه بزرگ جشنواره رضوی به «تکلیف» ساخته علی خوشدونی فراهانی و «یونس» ساخته سیامک سلیمانی تعلق گرفت.

چهاردهمین جشنواره ملی فیلم کوتاه رضوی از ۴ تا ۷ اسفندماه 99 به میزبانی استان گلستان در گرگان برگزار شد.