محسن اسلامزاده:
مردم، بزرگترین قربانی جنگ در افغانستان هستند
کارگردان مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» معتقد است مردم افغانستان از پنج دهه جنگ، خشونت و ناامنی خسته شدهاند.
به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، محسن اسلامزاده که مستندهای «تنها میان طالبان» و «زندگی میان پرچمهای جنگی» را درباره افغانستان ساخته، در گفتگویی مفصل با خبرگزاری ایلنا درباره مستندسازی در این کشور و ظهور دوباره طالبان صحبت کرده است. او در بخشی از این مصاحبه میگوید: باید این نکته را بگویم که نسبت به این اتفاقاتی که رخ میدهد همه ما متاسف و متاثریم. مردم این سرزمین خسته هستند و من در مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» به این اشاره کردم که مردم از جنگ خسته هستند. نزدیک به پنج دهه جنگ! جنگی خانمانسوز در مناطق مختلف افغانستان!
وی ادامه میدهد: آینده ابهامات بسیار زیادی دارد؛ از یکسو طالبان خودش را در یک قدمی حکومت میبیند و طوری رفتار میکند که انگار خودش را الان حاکم افغانستان میبیند اما قطعا طالبان برای گرفتن شهرهای بزرگ دردسرهای بسیار زیادی خواهند داشت.اگر آنها بخواهند در مناطقی که الان تحت تسلط دارند، به مردم فشار بیاورند قطعا مردم در مقابلشان ایستادگی میکنند و به این راحتی تسلیم نمیشوند و آتش جنگ اگر قرار باشد قربانیان زیادی بگیرد مجامع بین المللی و همسایگان افغانستان ساکت نخواهند بود.
اسلامزاده در بخش دیگری از این مصاحبه میگوید: در مستند «زندگی میان پرچمهای جنگی» نیم نگاهی به زندگی مردمی داشتم که در مناطقی زندگی میکنند که همواره جنگ است و هر روز یک پرچم حاکم آن منطقه است. یک روز پرچم داعش، یک روز پرچم طالبان، یک روز پرچم دولت افغانستان و حتی آمریکاییها و قوای اشغالگر هم در آنجا پرچمی دارند و مشغول جنگ هستند و بزرگترین قربانی این جنگ مردم هستند. البته در این مستند به دنبال حضور داعش هستم، چون حضور داعش نه تنها اتفاق بسیار بدی برای مردم افغانستان است، بلکه برای کل کشورهای همسایه و حتی منطقه بسیار خطرناک است. سعی کردم به منطقهای به نام درزاب بروم تا در این منطقه بتوانم ببینم بالاخره ماجرا به چه شکل بوده و آیا آنجا واقعا جنگ طالبان و داعش بوده است یا نه؟