علی تک روستا:

برای ساخت مستند با جانم بازی کردم

برای ساخت مستند با جانم بازی کردم

مستند «زندگی روی آب» درباره کارکنان سکوهای گازی پارس جنوبی است. روایت زندگی آن‌ها که برای عشق به کار و عرق ملی با جانشان بازی می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، علی تک‌روستا، مستندساز درباره موضوع مستند «زندگی روی آب» گفت: این مستند درباره کارکنان سکوهای گازی پارس جنوبی است و درباره ۳ نفر از آن‌ها بحث می‌کند. در این سکوها که در صد کیلومتری عسلویه و در مرزهای آبی ایران و قطر قرار دارند، کارکنان به صورت اقماری کار می‌کنند یعنی ۱۴ روز در دریا هستند و ۱۴ روز در خشکی زندگی می‌کنند.
 

او ادامه داد: این مستند به بیان سختی‌های کار بر روی این سکوها می‌پردازد. برای مثال در روزهایی که کارکنان از خانه دور هستند، جدای از دلتنگی همیشگی، ممکن است یکی از بستگانشان را از دست بدهند و خودشان در آن‌جا حضور نداشته باشند.  برای مثال بر روی سکوها با نمونه‌های زیادی روبرو هستی، پدری که به تشییع پیکر فرزندش یا کارکنانی که بخاطر خرابی دریا و عدم امکان پرواز  هلی کوپتر و … به تشییع پیکر و مراسم پدر و مادرشان نرسیده بودند.
 

این مستندساز گفت: خیلی از افراد تصور می‌کنند که کارکنان سکوها درآمد خوبی دارند اما خبر از رنج‌ها و چالش‌های زندگی بر سکو ندارند. حتی جالب است بدانید بعضی از این افراد از سکوهای قطری با حقوق و‌ مزایایی بسیار بیشتر از ایران پیشنهاد کار می‌گیرند. اما به دلیل عرق ملی، هیچ‌گاه آن‌ پیشنهادهای کاری را قبول نکرده و همواره بر سکوهای ایرانی با عشق و علاقه کار می‌کنند. دوست داشتم در شرایطی که رسانه‌ها به سیاهی‌ها و تاریکی‌ها تمرکز می‌کنند، من اشخاصی را به تصویر بکشم که با عشق به کار مشغول هستند.

 

تک روستا درباره نحوه برقراری ارتباط با سوژه‌های‌ مستند گفت: به نظر من مهم‌ترین ویژگی یک مستندساز توانایی برقراری ارتباط او با سوژه‌اش است. یکی از علت‌هایی که من تک‌نفره کار می‌کنم در همین نکته نزدیک شدنم به سوژه و کسب اعتماد از جانب او‌ است. وقتی تنها کار می‌کنی می‌‌توانی‌ پای صحبت اشخاص بنشینی و به درونیاتشان راه پیدا کنی و درنتیجه شخصیت‌پردازی درستی داشته باشی.

 

او درباره چالش‌های ساخت مستند بر سکوهای نفتی گفت: شرایط حضور بر سکوهای نفتی پیچیده و سخت است. آن‌جا فشار گازی شدید وجود دارد و همه افراد با وجود آن فشار بالا و در محاصره گازهای سمی مشغول به کار هستند. در سکو شرایط به شکلی است که اگر کوچک‌ترین مشکلی پیش بیاید منجر به مرگ‌ افراد می‌شود. در چنین موقعیتی کار تصویربرداری مستند نیز به سختی پیش می‌رود. باید بگویم که تولید کار چیزی در حدود سه ماه زمان برد.
 

این کارگردان گفت: «زندگی روی آب» در سه قسمت ۴۵ دقیقه‌ای برای شبکه مستند و با مشارکت وزارت نفت تولید می‌شود. این روزها کار تولید و تدوین به پایان رسیده و‌  مستند در مرحله اصلاح رنگ و نور و صداگذاری است.  مستند «زندگی روی آب» در هفته‌های آینده بعد از مراسم اکران در وزارت نفت آماده پخش از شبکه مستند سیما می شود.
 

تک‌روستا در پایان درباره آخرین فعالیت خود گفت: برای ساخت پرتره یک هنرمند عازم سفر به افغانستان هستم.
 

فهرست عوامل مستند «زندگی روی آب» عبارتند از کارگردان: علی تک روستا، تهیه کننده: سعید صفار، تصویر بردار: علی تک روستا، تدوین: روح الله قاسمی.

منبع: خبرگزاری صبا