انیمیشن‌های ایرانی نیاز به معرفی جهانی دارند/ آرزویی که برآورده شد

انیمیشن‌های ایرانی نیاز به معرفی جهانی دارند/ آرزویی که برآورده شد

رامک امین کاظمی کارگردان سینمای مستند معتقد است که فیلم‌سازان انیمیشن کوتاه ایران در سخت‌ترین شرایط، با عشق به کارشان ادامه می‌دهند و کمبود امکانات و مصائب راه مانع از خلق آثارشان نمی‌شود.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، رامک امین کاظمی در مورد اکران باکس «رویاهای رنگی» در گروه هنر و تجربه گفت: زمانی که خبر اکران باکس «رویاهای رنگی» را شنیدم، شگفت‌زده شدم. چون سال‌های زیادی یکی از آرزوهای من به عنوان فیلم‌ساز این بود که فیلم‌های انیمیشن‌ کوتاه در ایران اکران عمومی داشته باشند. به دلیل اینکه فقدان فضای نمایش برای این فیلم‌ها، باعث دیده نشدن این آثار در میان مردم می‌شود و از این رو فیلم‌های انیمیشن‌ فقط در مسیر جشنواره‌های مختلف تردد می‌کنند.

وی ادامه داد: یک فیلم‌ساز انتظار دارد که اثرش توسط مخاطب دیده شود و متاسفانه این اتفاق نمیفتد. باکس «رویاهای رنگی» یکی از خواسته‌های ما فیلم‌سازان انیمیشن است که فرصتی به وجود می‌آورد تا مردم امکان مشاهده این فیلم‌ها را داشته باشند و فقط به دیدن جوایز فیلم‌ها، اکران‌های خصوصی و نقل قول‌ها درمورد این آثار، بسنده نکنند. به نظرم ایده  اکران باکس «رویاهای رنگی» حرکت مثبت و موثری است و ما فیلم‌سازان انیمیشن هم به شدت از این اتفاق استقبال می‌کنیم.

امین کاظمی درمورد فضای انیمیشن کوتاه در ایران ادامه داد: با شرایطی فعلی، مشکلات بسیاری به خصوص از نظر اقتصادی برای فیلم‌سازان کوتاه وجود دارد که با این وجود فیلم‌سازان و هنرمندان ایران در حوزه انیمیشن در چنین شرایط سختی همچنان فعالیت هنری‌شان را متوقف نمی‌کنند و با عزم راسخ به تولید آثار کوتاه ادامه می‌دهند. فیلم کوتاه واقعا به بودجه و امکانات نیاز دارد و فیلم‌سازان انیمیشن ایران در بحران اقتصادی و عدم ثبات شرایط، حاضرند گاه از کار تجاری‌شان نیز بگذرند و زمان، وقت و هزینه‌شان را صرف فیلم‌های کوتاه هنری کنند، چرا که هنوز عشق به هنر پابرجاست.

کارگردان انیمیشن «گل‌های کاغذی» گفت: تعداد هنرمندان موفق در زمینه انیمیشن کوتاه، با توجه به تعداد افراد فعال در حوزه انیمیشن، چشم‌گیر و اعجاب برانگیز است و بیشتر آثار این هنرمندان، جوایز بین‌المللیِ بسیاری در فستیوال‌های تراز اول جهان کسب می‌کنند. این موضوع نشان می‌دهد که هنرمندان ما با داشتن حداقل امکانات و شرایط، توانسته‌اند از مرزها عبور کنند و قله‌های موفقیت را طی کنند. من به این هنرمندان و استعدادهای درخشان کشورم می‌بالم و پشتکار و خلاقیت‌شان را بسیار تقدیر می‌کنم.

وی توضیح داد: چنانچه نهادهای دولتی و مراکزی که تواناییِ مارکتینگ و ارتباطات تجاری و فرهنگی بین‌المللی در این حیطه دارند، بتوانند مدیای مناسبی برای معرفی فیلم‌سازان هنری ایران به جهان فراهم کنند و بودجه و امکانات تکنیکی بیشتری در اختیار انیمیشن‌سازان قرار گیرد، شرایط بهتر می‌شود. در حال حاضر به طور محدود از فیلم‌سازان کوتاه حمایت می‌شود و بودجه‌هایی هم که در اختیارشان قرار داده می‌شود، شاید یک سوم هزینه واقعی ساخت فیلم‌ها است. انتظارم این است که این هنرمندان با استعداد مهجور نمانند و حمایت مالیِ گسترده‌تری از فیلم‌سازان توسط نهادها و مراکزی که دست‌شان باز است، انجام شود و بازار عرضه و تقاضا را برای فیلم‌سازان فراهم کنند تا مشکلات اقتصادی مانعی برای تولید فیلم انیمیشن کوتاه ایران نشود.

این کارگردان ادامه داد: این مسئله خطر خیلی بزرگی است که هنرمندان ما را تهدید می‌کند؛ وقتی از پس هزینه‌ها برنمی‌آییم، در واقع هنر متوقف می‌شود. امیدوارم باکس «رویاهای رنگی» در فضاهای دیگری به شکل گسترده‌تر هم اکران شود و تبلیغات کافی و مناسب برای معرفی و شناساندن باکس «رویاهای رنگی» به مخاطبان و ترغیب‌شان صورت بگیرد تا فیلم‌های انیمیشن، اکران عمومی داشته باشند و فیلم‌سازان هم نتیجه زحمات‌شان بیشتر دیده شود و انگیزه مضاعفی برای ادامه فعالیت‌شان پیدا کنند.

کاظمی همچنین در پایان گفت: مردم ایران همیشه شیفته هنر بوده‌اند و از هنرصنعت سینما بسیار استقبال می‌کنند. گاهی این تفکر عمومی پیش می‌آید که انیمیشن فقط برای گروه سنیِ کودک است، اما سینماگران و سینمادوستان می‌دانند که در فضای انیمیشن کوتاه ایران اتفاق اعجاب‌بر‌انگیزی می‌افتد که دور از انتظار مخاطب عمومی سینماست، در حالی که هیچ پلتفرمی وجود ندارد که این انیمیشن‌ها دیده شوند و این محدودیت‌ها باعث می‌شود که مردم از دیدن آثار انیمیشن محروم ‌شوند. فیلم‌های با مخاطب بزرگسال اگر فضای بیشتری برای دیده شدن داشته باشند، قطعا استقبال بسیاری را در پی خواهند داشت.

منبع: خبرگزاری میزان