دوشنبه 19 دي 1401   |   اخبار مرکز ، مستند ، جشنواره سینما حقیقت    |    سینماحقیقت ، جشنواره سینماحقیقت ، دنیای وحشی زاگرس

نگاهی به «دنیای وحشی زاگرس»/ سفر به دل طبیعت

نگاهی به «دنیای وحشی زاگرس»/ سفر به دل طبیعت

مستند «دنیای وحشی زاگرس» (فرشاد افشین‌پور) سفری به دل طبیعت پر رمز و راز و زیبای ایران است.

به گزارش ارتباطات و اطلاع رسانی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمداحسان مفیدی کیا: صدای گرم و گیرای جناب داود نماینده که اولین جمله را می‌گوید و هم اینکه آن نماهای هوایی فوق العاده را از زاگرس بزرگ می‌بینیم، در همان سکانس معرفی، همه چیز تمام می‌شود، این یعنی اگر اندک علاقه‌ای به مستندهای حیات وحش داشته باشید، مجاب می‌شوید که این هفتاد و پنج دقیقه ارزش وقت گذاشتن و دیدن را دارد. مستندساز سرنخ رشته‌کوه زاگرس را نه از فلات ایران، که از بستر دریایی بین مصر و عربستان آغاز می‌کند تا به ما این نوید را بدهد که می‌خواهد همه چیز را دقیق و موشکافانه بگوید.

دوربین فرشاد افشین پور از مرز ایران و ترکیه در کرانه‌های دریاچه‌ وان، تا سواحل دریای عمان، از روی خط‌الرأس‌ها و فراز کوه دنا تا قعر دره‌ها و رودخانه‌ها، هرجا که اثری از حیات باشد را گشته و پیداست که با حوصله‌ی فراوان و خلال سال‌ها تصاویری را ثبت و ضبط کرده، تا این گنجینه‌ی بصری را در غالب یک مستند خوش ساخت تحویل چشم سخت‌پسند مخاطب دهد.

سنجاب‌ها، خرس‌ها، پلنگ‌ها، عقاب‌ها و دیگر جانداران که همگی بومی کوه‌های زاگرس هستند هر کدام بخشی از فیلم را به خود اختصاص می‌دهند و گفتار متن با لحنی که مختص همین گونه از مستندهاست، تصاویر را تکمیل می‌کند.

افشین پور که در کنار کارگردانی، نویسندگی اثرش را هم به عهده داشته پیش از این نیز با مستند‌های تحسین شده‌ای چون «سفر به آمادای»، «زندگی در قلب دنا»، «امپراطوری سنجاب‌ها» و چند اثر دیگر توانمندی خود را در این ژانر حیات وحش ثابت کرده بود و این بار نیز با مستند بلند «دنیای وحشی زاگرس» ما را با تجربه‌ گرانبهای خود همراه کرده است.
 

 

لینک کوتاه خبر : http://defc.ir/Post/5820/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C_%D8%A8%D9%87_%C2%AB%D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%A7%DB%8C_%D9%88%D8%AD%D8%B4%DB%8C_%D8%B2%D8%A7%DA%AF%D8%B1%D8%B3%C2%BB/