سه شنبه 02 ارديبهشت 1404   |   اخبار مرکز ، مستند    |    محمد قاسم پور ، مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی

چالش تأمین بودجه نمی‌گذارد سینمای مستند پیشران باشد

چالش تأمین بودجه نمی‌گذارد سینمای مستند پیشران باشد

محمد قاسم‌پور درباره مستند اخیر خود، اوضاع و احوال سینمای مستند و بهترین فضا برای نمایش این آثار توضیح داد.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، محمد قاسم‌پور که ساخت فیلم‌های مستندی همچون «مرکب»، «چند شاخه گل مریم»، «یک روز معمولی» و «صحنه آخر» را در کارنامه دارد، درباره کار اخیر خود گفت: در حال حاضر در مراحل ابتدایی تولید یک مجموعه اجتماعی هستم که با پیش رفتن آن درباره آن بیشتر خواهم گفت.

قاسم پور درباره اوضاع و احوال سینمای مستند توضیح داد: متاسفانه بسیاری از مستندسازان درگیر تامین بودجه هستند و همانطور که یکی از معضلات کل کشور بحث اقتصادی است، در سینمای مستند هم چنین چیزی وجود دارد و بسیاری از کار‌ها درگیر چنین موضوعی هستند. به همین دلیل و به خاطر بالا رفتن روزانه و لحظه‌ای قیمت‌ها اصلا نمی‌توان برآورد دقیقی ارائه داد.

وی افزود: دغدغه تأمین بودجه مانع از این می‌شود که سینمای مستند و کل سینمای ما همچنان پیشران باشد. پیش‌تر می‌گفتند سینما و هنر باید پیشران باشند ولی با وجود شرایطی که عرض کردم درحال حاضر خودشان آسیب پذیر و تاثیرپذیر هستند.

تلویزیون؛ بهترین بستر پخش مستند

این مستندساز درباره بهترین فضا برای نمایش فیلم‌های مستند مطرح کرد: در تمام دنیا اولین و بهترین فضا برای نمایش مستند‌ها تلویزیون است. تلویزیون بهترین فضا برای نمایش مستند است به شرطی که شرایط آن را هم داشته باشد و حداقل محدودیت‌های آن در همان حد سینما باشد نه بیشتر. با برنامه ریزی و درایت بیشتر و همچنین درنظر گرفتن بودجه بیشتر می‌توان مستند‌های خوب و حرفه‌ای و تاثیرگذار که قطعا گران‌تر از گزارش مستند هستند را از قاب تلویزیون برای مخاطب بیشتر پخش کرد.

 

چالش تأمین بودجه نمی‌گذارد سینمای مستند پیشران باشد

محمد قاسم پور در پایان درباره معرفی چند مستند گفت: به نظر من هر کسی که به دنبال دیدن مستند است در وهله اول هر کدام از فیلم‌های حاضر و برگزیده تمام ادوار جشنواره «سینماحقیقت» را پیدا کرد، تماشا کند. ولی اگر بخواهم در بین تمام مستند‌های خوبی که تماشا کرده‌ام و تعداد آن‌ها هم کم نبوده به چند اثر اشاره کنم، به مستند‌های «فیلم ناتمامی برای دخترم سمیه» مرتضی پایه شناس، «مادرم بلوط» محمود رحمانی، «رویای دم صبح» مهرداد اسکویی، «راننده و روباه» آرش لاهوتی، «داستان عروسک ها» سید مصطفی فخاری، «ایران، جنوب غربی» محمدرضا فرطوسی و در حوزه سینمای دفاع مقدس هم  به مجموعه «روایت فتح» اشاره خواهم کرد.

منبع: خبرگزاری آنا

لینک کوتاه خبر : http://defc.ir/Post/8867/