حمایت از تولید انیمیشن بلند سینمایی
حمایت از تولید انیمیشن بلند سینمایی
1) مقدمه:
مرکز با هدف حمایت از تولید حرفه ای در سینمای انیمیشن و تاثیر گذاری بر بازار سینما و همچنین تامین نیاز مخاطبین کودک و خانواده از تولید فیلم های بلند سینمایی انیمیشن حمایت میکند.
همچنین حمایت از آثار بلند انیمیشن هنری، تجربی و با مخاطب خاص که در جهت گسترش هنر انیمیشن و خلق تجربیات جدید گام بردارند در دستور کار قرار دارد.
حداکثر مشارکت مرکز در تولید آثار انیمیشن بلند جریان اصلی 35 درصد و در آثار هنری، تجربی و برای مخاطب خاص (با توجه به برآورد به مراتب پایین تر) از 35 تا 100 درصد می باشد.
2) تعاریف:
2.1) انیمیشنهای با زمان حداقل 70 و حداکثر 100 دقیقه در این آئین نامه انیمیشن بلند تلقی می شوند.
2.2) شورای انیمیشن: شورایی است متشکل از سه فیلمساز یا استاد برجسته سینمای انیمیشن به اضافه معاون انیمیشن و قائم مقام مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی که با همراهی کارشناس بخش انیمیشن و مدیر تولید مرکز تشکیل میشود. اعضای شورا با مشورت معاونت مربوطه توسط مدیرعامل انتخاب و احکام آنها به مدت یک سال صادر می شود.
2.2.1) وظایف شورا:
3) اولویتهای موضوعی:
3.1) به طور کلی از میان طرحها و ایدههای دریافتی، موضوعات بدیع و تازه، سوژههای جذاب و پرکشش و موضوعات مطابق فهرست زیر اولویت دارند:
آیین نامه اجرایی حمایت از تولید انیمیشن بلند سینمایی
الف) شرایط ارائه طرح:
1) در پیشنهاد ارائه شده حداقل یکی از دو شخص کارگردان یا تهیه کننده باید عضو رسمی یا افتخاری صنف حرفه ای سینمای انیمیشن باشند.
2) تهیه کنندگی و کارگردانی نمی تواند بر عهده یک شخص باشد.
3) تنها کارگردان یا تهیه کننده اثر می توانند پیشنهاد دهنده باشند و قرارداد با تهیه کننده اثر منعقد خواهد شد. که در صورتی که ایشان عضو صنف حرفه ای انیمیشن نباشد لزوما باید عضو یکی از اصناف سینمایی زیر باشد:
4) کارگردان باید حائز شرایط زیر باشد:
4.1) عضویت رسمی یا افتخاری در صنف حرفه ای سینمای انیمیشن
4.2) سابقه کارگردانی یک فیلم بلند انیمیشن یا سه اثر کوتاه انیمیشن که مجموع زمان آنها بیشتر از 15 دقیقه باشد و یا کارگردانی حداقل یک مجموعه یا یک فیلم انیمیشن با زمان بیشتر از 30 دقیقه که کیفیت آنها نظر شورا را جلب کند.
ب) مراحل رسیدگی
1) ارائه و تکمیل فرم پیشنهاد (Proposal) فیلم انیمیشن بلند سینمایی در سامانه خدمات ثبت طرح و تولید مرکز به آدرس defc.ir/dashboard (امکان دریافت فرم پروپوزال و سایر توضیحات از واحد انیمیشن مرکز میسر است که شامل رزومه، کانسپت، برآورد مالی، نمونه اجرایی و... است. داشتن و وجود پیش نمایش (Preview) یا خلاصه تصویری - پیش پرده (Trailer) و یا صحنه هایی کامل شده از فیلم در شرایط مساوی اولویتی جدی در تایید یک پروژه می باشد.)
2) ارائه پروانه ساخت سینمایی از معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی.
3) بررسی پروپوزال در شورای انیمیشن.
4) تعیین تکلیف طرح با سه گزینه تصویب، مشروط یا رد.
5) در صورت تصویب طرح، برآورد پیشنهادی تهیه کننده در شورای تخصصی بررسی شده و در نهایت با پیشنهاد معاون انیمیشن و تأیید مدیرعامل تعیین میشود.
6) تکمیل فرم تنظیم عقد قرارداد.
7) عقد قرارداد.
8) نظارت و کنترل که از طریق شورای انیمیشن به شرح زیر انجام می شود:
8.1) گرفتن فهرست عوامل وگزارش از پیشرفت تولید شامل: ارائه سبک تصویری (Concept Art)، ارائه فیلمنامه بصری (Storyboard) و نمونه اجرایی (Story Reel)و ارائه مدل ها و شخصیتها.
8.2) بازبینی نماهای انیمیت و تکمل شده پس از انجام 30% از مراحل تولید وارائه نظر کارشناسی.
8.3) بازبینی نسخه راف کات و در صورت لزوم ارائه پیشنهادات.
8.4) بازبینی نسخه فاین کات، که شامل صدا گذاری و موسیقی باشد.
8.5) دریافت نسخه نهایی.
9) ارزیابی: پس از تحویل نسخه نهایی در شورای انیمیشن ارزیابی کمی و کیفی انجام و به میزان مصوب شورا تا سقف پیش بینی شده در قرارداد به بودجه افزوده و یا از آن کاسته می شود.